trešdiena, 2010. gada 20. oktobris

Ādas salona kopšana, tīrīšana, profilakse

Sadarbībā ar vācu kompāniju LCK GmbH vēlamies Jūs iepazīstināt ar automašīnas, mājas u.c ādas sēdekļu kopšanas pamatprincipiem, faktiem par ādas veidiem u.c
Esam saņēmuši vairāku klientu jautājumus par ādas salonu kopšanu, to īpatnībām un specifiku, jo konstatējām,ka šī problēma varētu būt aktuāla arī citiem ādas sēdekļu u.c izstrādājumu īpašniekiem. Tirgū ir pieejami ļoti daudz un dažādi ādas kopšanas līdzekļi, taču... kā noskaidrojies produkcijas klāsta izpētes gaitā Latvijā- tikai ar ļoti retiem izņēmumiem produkti atbilst mūsdienīgi ražotas dabiskās ādas kopšanai un tīrīšanai +klienti saņem ļoti minimālu informāciju par ādas pareizu kopšanu, profilaksi utt, kā rezultātā nepareiza ādas kopšana sabojā Jūsu automašīnas salonu, dīvānu utt Šajā rakstā esam apokopojuši pašas būtiskākās lietas par ādu, tās kopšanu un tīrīšanu.


Dabīgā āda- īss ieskats par ādu veidiem un to īpatnībām




Ādu ražo no dzīvnieku ādas, tāpēc uz tās var atrast gan insektu koduma vietas, gan ievainojumus. Arī ādas struktūra nav vienāda visās vietās. Daļa no tiem tiek nosegti ražošanas procesā. Augstākās kvalitātes mēbeļu ražošanai tiek izmantota tikai daļa no dzīvnieku ādas. Atlikusī āda nonāk citu ādas izstrādājumu ražošanai, ieskaitot arī zemākas kvalitātes ādas mēbeļu, apavu uc. ražošanai.

Ādas apstrādes procesā var izgatavot dažādas apstrādes pakāpes ādas. Katrai no tām ir savas īpatnības, kuras rekomendējam ievērot veicot to kopšanu vai tīrīšanu.
Ādas virspusē ir uzklāts minimāli iespējamais krāsas slānis, lai cik iespējami saglabātu dabīgās ādas īpašibas, kuras sajōtam to taustot vai sēžot (tā arī ir vienlaikus galvenā atšķirība starp mūsdienīgi ražoto dabīgo ādu un vēl 20-30 gadus atpakaļ ražoto ādu, kurai tika uzklāts biezs krāsas slānis un kura kopšanai lietoja vasku, to nobeigumā uzpulējot.)

* pigmentēta āda. Ādas virspusē ir uzklāts pietiekams virsmas slānis. Dabīgā āda gandrīz nav pamanāma, tāpēc nereti tām papildus tiek iepresēts „dabīgais rievojums”. Protams, ādas poras nav redzamas. Tāpēc arī šķidrumi daudz lēnāk veido traipus (lēnāk iesūcas).

IEVĒROT!!!
Lai gan lielā poras ir slēgtas, ādai ir jāturpina „elpot”, tāpēc svarīgi tās neaizziest ar augstas koncentrācijas vasku saturošiem līdzekļiem. Šādu efektu rada arī ķermeņa un matu tauki, pie tam tie nav acumirklī pamanāmi. Pie tam tauki vai šķidrumi ilgstoši atrodoties uz ādas, pamazām caur sīkajām porām iekļūst zem pigmentētās ādas un bojā pigmentēto slāni, un kas ir vēl ļaunāk- destrukturizē šī krāsa slāņa savienojumu ar ādu- samazinās elasticitāte ar vēlāku salūšanu (sāk veidoties mikro plīsumi).

TĪRĪŠANA!
Tomēr regulāra- 2x gadā tīrīšana un kopšana ir nepieciešama. Lietojiet Kerasoft Soft Cleaner un Kerasoft Protection Cream, vai Keralux protection Cream- ar papildus aizsardzību pret saules UV stariem. Ērtības labad izmantojiet piedāvātos komplektus.

* dabīgā vai tīra anilīna āda. Šāda āda netiek tālāk apstrādāta, tāpēc aplūkojot ādu var redzēt neskaitāmi daudz poras. Šāda āda taustot ir ļoti mīksta un liekas pat silta.

IEVĒROT!
Ādas virsma ir minimāli apstrādāta un saglabāts lielu poru daudzums- ātri izžūst, viegli uzņem cilvēka ķermeņa sviedrus (sākumā maz pamanāmi). Īpaši jūtīga pret saules UV stariem.

TĪRĪŠANA!
Kritiski svarīgi ir REGULĀRA ādas kopšana- ar viegli mitru (ne slapju) audumu. Vismaz 4 reizes gadā ādu kopt ar atbilstošajiem līdzekļiem, tks. ar papildus aizsardzību pret saules UV stariem.

* viegli pigmentēta vai pus-anilīna āda. Ādas virspusē ir uzklāts neliels krāsas pigmenta slānis, tās izskatās tuvu dabīgajām. Āda ir mīksta, un redzamas daudz poras.

IEVĒROT!
Lielo poru daudzuma un plānā aizsargslāņa dēļ – tā ātri izžūst, viegli uzņem cilvēka ķermeņa sviedrus, pie tam-sākumā maz pamanāmi.

TĪRĪŠANA! Kritiski svarīgi ir REGULĀRA ādas kopšana- ar viegli mitru (ne slapju) audumu. Vismaz 4 reizes gadā ādu notīriet ar Kerasoft Soft Cleaner un Kerasoft Protection Cream, vai Keralux protection Cream (papildus aizsardzībai pret saules UV stariem).

* zamša āda. Ražošanas procesā ādas virsma tiek īpaši „uzkasīta”, īpaši jūtīga pret saules UV stariem. Šobrīd zamša ādu gandrīz pilnībā aizvieto jaunās paaudzes mikrošķiedru audumi.

TĪRĪŠANA!
Regulāri izsūciet ar putekļu tīrītāju un slaukiet ar maigu birstīti. Vismaz 4x gadā veiciet pastiprinātu tīrīšanu un impregnēšanu .

Āda ir neliela daļiņa no dabas, kas sniedz dabīguma akcentu Jūsu telpās. Tās mīkstums, dabīgums ir galvenās priekšrocības, salīdzinot ar citām mīkstām mēbelēm. Ādas mēbeles ir izturīgas un ilglaicīgas un to nodrošina izmantotās ievērojami augstākas kvalitātes ādas, kuras tomēr ir daudz prasīgākas, nekā āda apaviem.

Profilaktiskā kopšana ir labākā kopšana un tieši tas ir, kur ādai nepieciešama palīdzība. Tāpat kā cilvēks, arī āda ikdienā saglabā savas īpašības tikai ar nelielu palīdzību.

Regulāra un profesionāla ādas tīrīšana un kopšana ievērojami samazina traipu un plankumu rašanos, kā arī aizsargā pret ādas izžūšanu un izbalēšanu. Un tas ir ļoti būtiski, lai saglabātu ādas skaistumu uz ilgu laiku.

Dabiskā āda, ko izmanto mēbelēm, ir ievērojami augstākas kvalitātes un prasīgāka, nekā āda apaviem. Tai ir saglabāta dabīgā virsma un poras, kas nodrošina ādas elpošanu.

Tādejādi mēs akcentējam, ka nav pareizā izvēle lietot:

- tīrīšanas un kopšanas līdzekļus „viss vienā”, jo tie var bojāt ādas struktūru;

- uz vaska bāzes izgatavotos līdzekļus, jo tie nosedz ādas poras u neļauj ādai elpot, bez tam vaska molekulas neiekļūst dziļāk ādā, tādejādi tās vienkārši tiek noslaucītas ar mūsu drēbēm ikdienā;

- kopšanas līdzekļus, kas satur silikonu vai šķīdinātājus (spirts, acetons uc.) jo tie bojā ādas struktūru un samazina krāsotās virsmas mehānisko noturību.

Kompānija LCK pastāvīgi laboratoriski pēta un attīsta līdzekļus ādas kopšanai un tīrīšanai. Uzņēmums to dara ciešā sadarbībā ar ādas rūpnīcām, mēbeļu ražotājiem.
LCK līdzekļi piedāvā tieši to, kas nepieciešams ādas tīrīšanai- bez sausināšanas, bez krāsas intensitātes un elastīguma samazināšanas.
Kopšanas līdzekļi izgatavoti no dabīgām sastāvdaļām un uz ūdens bāzes, kas ir nekaitīgi dabīgai ādai, vienlaikus piegādājot ādai nepieciešamās barojošās sastāvdaļas un taukvielas.

Mūsdienīgi līdzekļi augstas klases mēbelēm- šādu raksturojumu, pēc pārbaudes un sertifikācijas, sniedza Vācijas Ādas institūts (German Tannery Institute in Reutlingen) un Mēbeļu sertifikācijas institūts (Certification Institute for furniture -LGA). Visi līdzekļi ir dermatoloģiski testēti, un attīstās vienlaikus ar ādas pārstrādes tehnoloģiju izmaiņām, ciešā sadarbībā ar ādas rūpnīcām, mēbeļu ražotājiem, un balstoties uz nepārtrauktu ādas bojājumu monitoringu.
Ādas institūta sertifikāti apliecina LCK līdzekļu efektivitāti:
bez apstrādes pēc 1x lietošanas pēc 3x lietošanas

ūdens atgrūšanas efekts 1min 3-9min >15min

ūdens uzņēmības, iesūkšanās efekts 2min 12min >15min

eļļas uzņēmības efekts (maksimāli 8balles) <1balles 2-4balles 6balles

Citi, patlaban Latvijā piedāvātie līdzekļi, nespēj uzrādīt šādus rezultātus.
Profesionāla palīdzība ādas bojājumu gadījumos- tādēļ LCK izstrādājusi plašu līdzekļu sortimentu dažādiem bojājumu gadījumiem. Pie tam mēs arī piedāvājam apmācības kursus profesionālai ādas remonta sniegšanai.

Ādas tīrīšanas un kopšanas pamatprincipi

* ādas kopšanai nelietot spirtu, acetonu saturošas ķīmiskas vielas- tās pastiprina izžūšanu, destrukturizē ādu un tās pārklājuma krāsu utt, veicinot elastīguma samazināšanos- plaisu rašanos, krāsas plīšanu. Šādu līdzekļu izmantošana samazinās mēbeles lietošanas ilgumu un bieži arī remonts nebūs iespējams.

* nelietot vasku un silikonu saturošos līdzekļus- tie aizklāj ādas poras, neļaujot ādai „dabiski elpot”, nesniedz nepieciešamās barojošās vielas, kā arī vienkārši tiek noslaucītas ar drēbēm, lietojot mēbeles.

* iespējami ātri notīrīt no ādas netīrumus vai šķidrumus- tādejādi tie mazāk bojās ādas virsslāni, mazāk iesūksies ādas struktūrā, līdz ar to iespējams pat izvairīsities no traipa rašanās, vai arī tā tīrīšana būs vienkāršāka un ātrāka.

* regulāri veikt ādas kopšanu (mājās 2x gadā, komercobjektos 4-6x gadā)- tas nodrošina ādu ar barojošām vielām un krāsas slāņa izturību. Būtiski priekšnoteikumi ādas mēbeles ilgai lietošanai.

* iespējami ātri notīriet traipus vai švīkas, ja nepieciešams aiciniet speciālistu. Ar laiku tie kļūst grūti un sarežģīti izlabojami, nereti pat mēbeles pārkrāsošana ir neiespējama novērst traipu.

Problēmas un risinājumi (automašīnas ādas, mēbeļu kopšanai, remontam)
! Vienmēr skaidri jāsaprot problēma - kāds ir bojājums vai traips, un kāds ir ādas veids.
* dabiskās ādas profilaktiskā tīrīšana un aizsargkārtas izveide veicama 2 reizes gadā. Biznesa mēbeles (birojos, viesnīcās, atpūtas zālēs uc.) veicama reizi 2-3 mēnešos. Pirtīs kopšana veicama 1 reizi mēnesī, un vienmēr ar rūpīgu ādas izžāvēšanu.

* jebkuru traipus, lodīšu švīkas notīrīt cik vien ātri iespējams. Ja nav speciālo līdzekļu- vismaz notīriet ar destilētā ūdenī samitrinātu lupatiņu

* ūdens krāna ūdens izmantošana ādas tīrīšanas var radīt specifiskus un neiztīrāmus traipus.

* neizmantot ādas tīrīšanai un kopšanai nezināmus vai nesertificētus līdzekļus, tie var bojāt ādas pigmenta slāni. Pie tam remonta gadījumos ir veicams papildus darbs- notīrīt minētos līdzekļus. Tomēr nereti tas nav iespējams.

* traipus tīrīt riņķveida kustībām, virzienā uz centru.

* līdzekļus lietojot pirmoreiz VIENMĒR pārbaudiet to iedarbību slēptā vietā.

Regulāra dabiskās ādas kopšana

Izmantojiet standarta komplektu- Kerasoft Care Set vairāk informācijas par produktu http://www.autostyle.lv/product_info.php?products_id=720&osCsid=fc369d78dfdbd54d06a6f926fe157166
Sakratiet Soft Cleaner pudelīti. Samitriniet ar komplektā esošo sūkli, saspaidiet sūkli lai veidotos putas. Tīrīt ar vieglām riņķveida kustībām. Neberzējiet! Ļaujiet nožūt! Tad sakratiet Protection cream pudelīti un uzklājiet uz salvetes. Tīriet virsmas ar vieglām riņķveida kustībām Neberzējiet! Ļaujiet nožūt.

Regulāra dabiskās ādas kopšana mēbelēm, uz kurām bieži iedarbojas saules stari
Izmantojiet standarta komplektus- Keralux Care Set. Sakratiet Soft Cleaner pudelīti. Samitriniet ar komplektā esošo sūkli, saspaidiet sūkli lai veidotos putas. Tīrīt ar vieglām riņķveida kustībām. Neberzējiet! Ļaujiet nožūt! Tad sakratiet Sun Protection Protection cream pudelīti un uzklājiet uz salvetes. Tīriet virsmas ar vieglām riņķveida kustībām Neberzējiet! Ļaujiet nožūt.

ūdens bāzes traipu tīrīšana (sulas, cola, tēja, kafija utt.)
* izmantojiet standarta Kerasoft Care Set vai Keralux Care Set komplektus.
Sakratiet Soft Cleaner pudelīti. Samitriniet ar komplektā esošo sūkli, saspaidiet sūkli lai veidotos putas. Tīrīt ar vieglām riņķveida kustībām. Neberzējiet! Ļaujiet nožūt! Tad sakratiet Protection cream pudelīti un uzklājiet uz salvetes. Tīriet virsmas ar vieglām riņķveida kustībām Neberzējiet! Ļaujiet nožūt.

lodīšu švīku, lūpu krāsas, nagu lakas, apavu krēmu traipu tīrīšana
* tīrīšanu uzsākt cik vien ātri iespējams! Vecu švīku labošanai var būt nepieciešama ādas pārkrāsošana.
* vieglu, svaigu švīku gadījumā izmantojiet Magic Inck Roller Plus.
* vecu švīku gadījumā lietot profesionālo līdzekli Ball Point Pen Remover II.
MAGIC INK ROLLER PLUS- Rullējiet līdzekli pāri svītrai. NEBERZĒJIET!. Pēc 10 sekundēm notīriet ar tīru salveti.Ja nepieciešams- tīrīšanu atkārtojiet. Ļaujiet labi nožūt! Līdzeklis ļoti aktīvs-nepieļaut krāsainu materiālu saskarsmi ar neizžuvušu ādas virsmu, lai izsargātos no ādas papildus iekrāsošanās. Pabeidzot tīrīšanu- notīriet ar Kerasoft Soft Cleaner, tad uzklājiet aizsargslāni - Protection cream. Lietojot pirmoreiz- pārbaudiet slēptā vietā!
Glabāt bērniem nepieejamā vietā! Nav paredzēts iekšējai lietošanai! Glabāt un lietot tikai istabas temperatūrā un ēnā! Kairinošs acīm. Pēc lietošanas rūpīgi nomazgāt rokas. Nokļūstot acīs- skalot ar lielu daudzumu tīra ūdens. Derīgs nedaudz duļķains. Satur tehnisko spirtu!
BALL POINT REMOVER II- PROFESIONĀLA REMONTA LĪDZEKLIS! Uz nelielas vates piciņas (piem ausu tīrīšanas kociņš), uzpiliniet pāris piles līdzekļa. Rullējiet samitrināto piciņu pāri svītrai. Ja nepieciešams atkārtot, pat vairākkārtīgi. RULLĒJIET CIK VIEN IESPĒJAMS TIKAI PA SVĪTRU! Tūlīt notīra apstrādāto vietu ar Soft cleaner. ĻOTI LABI IZŽĀVĒT! Vēlams krāsas slāni stiprināt ar Top finish. Pabeidzot darbu- apstrādājiet ar Protection Cream.

taukainu, eļļas (sviedri, mērces, šokolāde) traipu tīrīšana
* traipu tīrīšanu uzsākt cik vien ātri iespējams! Vismaz- noslaucīt ar destilētā ūdenī samērcētu lupatiņu.
* vecu un lielu traipu gadījumā izmantot Degreaser Spray (svaigiem - Kerasoft Care Kit)
Pirms lietošanas labi sakratiet. Uzsmidziniet uz traipa līdzekli no ~ 15cm attāluma un tikai nelielu kārtiņu, un nedaudz ārpus traipa robežām. Rodas pulveris, kur izsūciet ar vienkāršu putekļusūcēju. Ja nepieciešams- atkārtojiet. Atkārtošanu veikt, kad līdzeklis ir pilnīgi izžuvis. Pabeidzot- notīriet ar Kerasoft Soft cleaner un ļaujiet izžūt. Uzklājiet aizsargkārtu ar Protection cream. IEVĒROT! VIEGLI UZLIESMOJOŠS!! Aerosols zem spiediena, sargāt no temperatūras virs 50C. Lietot tikai labi ventilējamās telpās.
šķīdinātāju traipu (logu tīrīšanas līdzeklis, nagu lakas noņemšanas līdzekļi) tīrīšana
* tīrīšanu uzsākt cik vien ātri iespējams! Vecu švīku labošanai var būt nepieciešama ādas pārkrāsošana.
Tīrīšanai izmantojiet BALL POINT REMOVER II
PROFESIONĀLA REMONTA LĪDZEKLIS! Uz nelielas vates piciņas (piem ausu tīrīšanas kociņš), uzpiliniet pāris piles līdzekļa. Rullējiet samitrināto piciņu pāri svītrai. Ja nepieciešams atkārtot, pat vairākkārtīgi. RULLĒJIET CIK VIEN IESPĒJAMS TIKAI PA SVĪTRU! Tūlīt notīra apstrādāto vietu ar Soft cleaner. ĻOTI LABI IZŽĀVĒT! Vēlams krāsas slāni stiprināt ar Top finish. Pabeidzot darbu- apstrādājiet ar Protection Cream.
tumšu vai krāsainu auduma (džinsas) traipu, virspusēju, svaigu taukainu traipu tīrīšana
Tīrīšanai izmantojiet komplektu Cleanig Kit Active Plus. Sakratiet pudelīti. Samitriniet komplektā esošo salveti un tīriet ādu ar vieglām riņķveida kustībām 1-2minūtes. Pie nepieciešamības lietojiet sūkli vai salveti uzliekiet uz birstītes. Neberzējiet! Noņemiet līdzekli ar salveti. Ja nepieciešams- tīrīšanu atkārtojiet. Ļaujiet labi nožūt! Līdzeklis ļoti aktīvs-nepieļaut krāsainu materiālu saskarsmi ar neizžuvušo ādas virsmu, lai izsargātos no ādas papildus iekrāsošanās. Pabeidzot tīrīšanu- notīriet ar Soft Cleaner, tad uz kārtīgi izžāvētās ādas virsmas uzklājiet aizsargslāni pielietojot Protection cream.
vecu, sen nekoptu, izžuvušu dabisko ādu kopšana
Ādas atjaunošanai izmantojiet Leather Balm. Pirms lietošanas sakratiet.Uzklājiet Leather Balm uz tīras un sausas salvetes un ar vieglām riņķveida kustībām noklājiet visu ādas mēbeles virsmu. Neberzējiet! Ļaujiet nožūt. Tad virsmu viegli noslaukiet. Lietojot pirmoreiz- pārbaudiet slēptā vietā, ļaujot izžūt 2 stundas! Sākumā atkārtojiet ik 2 mēnešus.

urīna, asins traipu tīrīšana
*traipu tīrīt NEKAVĒJOŠI ar destilētā ūdenī samērcētu lupatiņu. Izlabot spēs tikai speciālists! Sīkāka informācija par izcenojumiem un ādas remonta termiņiem : tel 29232674, e-pasts rumba@latnet.lv

skrāpējumu remonts (bez pigmenta kārtas defektiem)
Izmantojiet līdzekli Scratch remover for pigmented leather. Notīriet bojājuma vietu ar Soft Cleaner, pie tam 10-15 cm apkārt bojājumam. Ar pudelītē esošo otiņu viegli uzklāj līdzekli bojātajam pigmenta slānim (pretēji skrāpējumam. no apakšas). TŪLĪT ar naga galu viegli piespiežot- aizspiediet bojājumus. !Līmējiet katru reizi tikai 1-2 cm. ! Nespiediet stingri lai neveidotos iespiedums. Labi izžāvēt, līdz bojātās vietas krāsa pilnīgi saplūst ar pamatkrāsu. Tālāk Soft Cleaner un Protection Cream.

mēbeles krāsa smērē drēbes

Iespējams, ka tā ir “lētā” āda. Nav nostiprināts pigmenta slānis
Notīriet visu mēbeli ar Soft Cleaner. Ļaujiet labi izžūt. Uzsmidziniet Top Finish. Žāvēt ar fēnu. Atkārtot vēlreiz. Pabeidzot- Uzklājiet Protection Cream.

izbalējusi vai sasprēgājusi āda

*labošanu var veikt tikai speciālists Sīkāka informācija par izcenojumiem un ādas remonta termiņiem : tel 29232674, e-pasts rumba@latnet.lv

iegriezumu, caurumu, skrāpējumu (ar pigmenta kārtas defektiem) labošana

* labošanu var veikt tikai speciālists Sīkāka informācija par izcenojumiem un ādas remonta termiņiem : tel 29232674, e-pasts rumba@latnet.lv

Īss ceļvedis dabīgās pigmentētās ādas tīrīšanai un remontam
Problēma Risinājums
veca, sausa, ilgi nekopta āda Leather Balm
dzīvnieku atvairīšana ANIPUR Pet-repulsing spray
iekrāsojums (drēbes, džinsas) Cleaning Kit Active Plus
skrāpējumi, plīsumi, bez krāsas slāņa zudumiem- Scratch remover, citiem- remonts
ūdens traipi (sulas, cola, tēja, kafija utt.) Soft cleaner
taukaini (mērces, šokolāde) un sviedru traipi viegliem- Cleaning Kit 2000, veciem- Degreaser Spray
krāsu traipi (tinte, lūpu krāsa, apavu krēms) Magic Ink Roller Plus vai Ballpoint remover
šķīdinātāju traipi (logu, nagu lakas tīrītāji) Magic Ink Roller Plus vai Ballpoint remover , tad stiprināt ar Top Finish
mēbeles ādas krāsa smērē drēbes tikai profesionāls remonts
urīna traipi*) Nekavējoties notīrīt Soft cleaner. Smaku likvidēšana Upholstery fresh-up spray
аsins uc. olbaltumu traipi*) Nekavējoties notīrīt Soft cleaner

Dažas references, kas norāda uz to, ka LCK produktiem uzticas pasaules vadošie ādas izstrādājumu ražotāji, kas ne vien izmanto šos līdzekļus ražošanas procesā, bet arī iesaka tos izmantot saviem klientiem, regulārai ādas virsmas kopšanai!
Vadošie Eiropas mīksto mēbeļu ražotāji, kuri rekomendē LCK līdzekļus:
Rolf Benz
NIERI
COR
Brühl
Gepade
Hans Kauffeld
Intertime
Jori
Koinor Bielefelder Werkstätten
Natuzzi Deutschland
Walter Knoll
Beldivani
Gealux
Arco
Flair (Schieder Gruppe)
Eugen Schips Collection Stokke Strässle
Violetta
Elastoform
Wilkhahn
Ponsel
Riessner
Lüthy
Begana
Laauser
Musterring
Zehdenick
Wilca Wagner
Viva
PM Oelsa
Dietsch Kanizsa Werther Classics
Krauss & Weinbeer
Team by Wellis
FM Munzer
Carl Flasche
Willi Schillig
Smits
Weco

LCK produkciju izmanto arī citu nozaru kompānijas:
Lufthansa Technik AG
LTU
Condor
AUDI AG VW AG
Porsche AG
Quattro GmbH
City Line Lederfabrik Hopfgarten
Lederfabrik Vogel
Schnittger Ledervertriebs
Maxpell POS
Heller Leder
Boxmark Leder

Uz jebkuriem jautājumiem, kas saistās ar ādas virsmu kopšanu, profilaksi, remontu u.c lietām, mēs Jums labprāt atbildēsim, kā arī atbildes ievietosim mūsu blogā, lai ar tām iepazītos iespējami plašs interesentu loks.
E-pasts: autostyle@autostyle.lv , tālr uzziņām 29232674

Nav komentāru: